A szőregiek csatlakoztak ahhoz az országos összefogáshoz, melyben az agydaganatos szegedi kislány, Gyaraki Boglárka gyógykezelésére járulnak hozzá.

Az „egy kupak egy jó gondolat” kampányhoz való szőregi csatlakozás elindítója Borbély Csaba helyi diák volt, aki saját segítségén túl kezdeményezte az egész településrész összefogását is.

A szervezett kupakgyűjtésen mellett a Kossuth Lajos Iskola osztályai egy házi verseny keretében gyarapították hétről hétre Bogi számára a kupakokat.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Tömörkény István Művelődési Házban november 28-án tartott jótékonysági est keretében került sor. A nyertes az 1. a osztály lett, amely 29.812 kupakkal – versenyen kívül pedig további közel 100.000 darabbal – járult hozzá Bogi gyógyulásához.

A jótékonysági esten a Király König Péter Zeneiskola Tücsök Zenekara, az X-Treme Tánciskola és a Ladybird Stúdió növendékei, a Western Tánccsoport mellett a Hestia Tűzzsonglőrök, Rittler Zsanett, Bálint Csenge, Borbély Csaba és még számos önkéntes lépett fel.

Az est végén a Szőregen összegyűjtött mintegy 500 kilogrammnyi kupakot Bogi személyesen vette át a szervezőktől.

szoreg.hu képtár