A Szőregi Rákóczi SE labdarúgócsapata immár tizedik alkalommal rendezte meg a klub egykori játékosa emlékére az ifj. Lakatos Árpád Nemzetközi Emléktornát.

Idén hat csapat két helyszínen mérkőzött az elsőségért. A korábbi tervek szerint a címvédő szerbiai Ada is részt vett volna a tornán, azonban pénteken lemondták a szereplést. A szervezők a deszki labdarúgóklubnak kínálták fel a lehetőséget, akik első hívásra el is fogadták azt. A torna azért így is nemzetközi maradt, hiszen a romániai Csanád rendben megérkezett a rendezvényre.

A délelőtti csoportmérkőzések két helyszínen, Újszentivánon és Szőregen zajlottak, majd a közös szőregi ebédet követően a csapatok átvonultak a közeli katolikus temetőben, ahol megkoszorúzták Lakatos Árpád sírját, fölötte Lakatos Lajos mondott beszédet.

Ezután kezdődtek a helyosztók Szőregen, melyek végén a hazai csapat diadalmaskodott a másik csoport győztese, a tápéi csapat felett büntetőpárbajban. A 3. helyet a tiszaszigetiek szerezték meg, miután 7-0-ra lehengerelték határon túli ellenfelüket. Külön díjazták a legjobbakat, a jutalmakat Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő, Tóth István, a Szőregi RSE elnöke, illetve Vashegyi Attila szőregi főszurkoló adták át. A tornát végül egy nagy, közös vacsora zárta.

szegedma.hu