A jószomszédi viszony jegyében vendégelték meg egymást a deszkiek és a szőregiek, az immár hagyományosnak számító eseményt érdekes versenyekkel tették színesebbé.

Immár hagyomány a Deszki Falunapokon, hogy kerékpár- és görkorcsolyatúrát szerveznek a helyiek, melynek keretében Szőreget is érintik. Szombaton a kissé hűvös idő ellenére is sokan látogattak el a Rohonyi-dombra, az apátság romjaihoz, ahol süteménnyel és ásványvízzel várták a kedves szomszédokat Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő és a Szőregi Részönkormányzat tagjai. A program lebonyolításában segédkezett Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatónője, illetve a Tömörkény István Művelődési Ház igazgatónője, Ágó Rita és munkatársai.

Idén is megrendezték a népszerű rönkdobóversenyt: egészen az óvodás korosztálytól kezdve az iskolásokon át a felnőttekig volt jelentkező. Végül ebben a három kategóriában hirdettek eredményt, több helyen holtversenyben. A verseny résztvevői, illetve azok, akik teljesítették a biciklis-görkoris távot, emléklapot kaptak, melyet Szőreg három köztéri szobra díszít.

Délután a deszkiek látták vendégül a szőregieket kutyabemutatóval, tortadíszítéssel, játékos vetélkedőkkel és bemutatókkal, illetve főzőversennyel, amelyre a szőregiek csapata is benevezett.

szegedma.hu

Borítókép: Fotó: szegedma.hu

szoreg.hu képtár