Három éve Szőregen is állítanak adventi koszorút a Rózsák terén. Idén a második gyertyát szombaton este Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Nagy Róbert plébános és a Bohócdoktorok képviselője gyújtotta meg.

A hűvös esős idő ellenére sokan látogattak el a Szőregen felállított adventi koszorúhoz, hogy részesei legyenek a második gyertya meggyújtásának. Az első gyertyát Berkesi Ottó önkormányzati képviselő, Nagy Róbert plébános és két óvodás gyújtotta meg múlt szombaton. Most Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Nagy Róbert plébános és egy Gyógyító Bohócdoktor lobbantotta fel a lángot.

A program a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak műsorával kezdődött. A gyerekek karácsonyi dalokat énekeltek.

Ezt követően az iskola diákjai által összegyűjtött ajándékokat és csokoládékat adták át a Bohócdoktorok képviselőjének. A csomagokat olyan gyerekek kapják majd, akik az ünnepeket a különféle kórházakban töltik.

Ezt követően Szabó Sándor köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, mindig nagy örömmel vesz részt olyan rendezvényeken, amelyek a helyi közösségek erejét és összetartozását mutatja be. A szőregi adventi gyertyagyújtás pedig éppen ilyen esemény. Kiemelte, az advent idején nagyon fontos, hogy figyeljünk embertársainkra, a rászorulókra. Ezért is külön öröm a diákok ajándékgyűjtése, amelyet a Bohócdoktorok juttatnak majd el a beteg gyerekeknek – tette hozzá a képviselő. Arra kérte az egybegyűlteket, Karácsonyhoz közeledve figyeljünk oda a másikra, az idősebb emberekre és amennyiben szükséges, segítsünk neki.

Nagy Róbert plébános köszöntőjében a várakozásról beszélt. Felidézet A kis herceg című mese egyik jelentét, amikor a róka és a kisherceg találkozik és a róka a várakozás öröméről beszél. Ahogy fogalmazott az ünnep közeledtével mindenki öltöztesse örömbe a szívét, tárja ki azt embertársai felé.

A program végére, igaz nem rénszarvas szánon, hanem pónifogaton még a Mikulás is megérkezett a Rózsák terére. A nagyszakállút az óvodások hangos énekszóval fogadták.

szeged.hu

A SzegedTV tudósítása

http://nrw.vtvszeged.hu/ftp/video2017/171211_hir_szoreg_gyertya.mpg.mp4

szoreg.hu képtár