A szőregi Mályva utcában szervezett szombati kampányrendezvényen a 14. választókörzetben (Szőreg, Marostő) a Fidesz-KDNP színeiben induló Rózsavölgyi József mutatkozott be, vendége (aki egyúttal szomszédja is) B. Nagy László, Szeged fideszes polgármesterjelöltje volt. A jelenlévők Makovecz Imre kápolnaterveit is megtekinthették.

20100925-bnagy-rozsavolgyi.jpg

Rózsavölgyi József megköszönte a lakosoknak, hogy visszaküldték a kérdőíveket, amelyekben megfogalmazták javaslataikat, ötleteiket a település fejlődésével kapcsolatban, rámutattak arra, mi képezi számukra a prioritást. Ezekből kiderült, a szőregiek számára a legfontosabb a közbiztonság, ezért a jelölt is ezt helyezte előtérbe kampánya során. Ígéretet tett, hogy megválasztása esetén újra lesz rendőrőrs Szőregen, a helyi bölcsőde ügye pedig – amely 150 százalékos kihasználtsággal üzemel – ugyancsak megoldódik. Az tarthatatlan, fogalmazott, hogy a csökkenő gyereklétszám ellenére sincs elég hely az intézményben. Programjának harmadik fontos eleme a járdák rendbehozatala, mert azok most katasztrofális állapotban vannak. Az anyukák a járda helyett kénytelenek az úttesten tolni a babakocsit, kitéve ezáltal magukat és csemetéjüket is az életveszélynek.

B. Nagy Lászlót a környékbeliek ismerik, hiszen a polgármesterjelölt Szőregen él, ennek ellenére mégis bemutatkozott a vendégeknek. Ismertette családi hátterét, karrierjét, beszélt arról, hogyan került a banki szférából a nagypolitika világába és miként vált a Fidesz jelöltjévé. „Óriási a kihívás, azért is vállaltam ezt a nem könnyű feladatot” – utalt a jelenlegi polgármesterrel, Botka László (MSZP) küszöbön álló megmérettetésére B. Nagy. Hangsúlyozta, hogy a választás tétje nemcsak Szeged ügye, országos jelentősége van a jobboldalon, ezért megkülönböztetett figyelem kíséri. „Komoly mozgósítást indítottunk el” – folytatta a polgármesterjelölt. Hozzátette: “nem elég, ha az emberek velünk gondolkodnak és változást akarnak, ránk is kell szavazniuk”.

Szólt az országban uralkodó gazdasági és erkölcsi válságról, amely csak úgy orvosolható, ha új munkahelyeket teremtenek. Ugyanis csak új beruházások eredményeképpen lendül fel a gazdaság, javul a közbiztonság, maradnak idehaza a fiatalok és vállalják a családalapítást, csak így növekedhet a lakosság létszáma és változhat meg az emberekben eluralkodott letargia. „Nem kell nagy okosságokat mondani: munkahely, munkahely.” Szegedről szólva bírálta a jelenlegi városvezetést, hogy elköltött 220 milliárdot, az eredmény mégsem látszik. Látványberuházásokba folyt a pénz számolatlanul, miközben 50 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma. Hiába építettek új fürdőt, ha az emberek nem tudják megfizetni a belépőt, hiába lesznek új villamosok, ha az 1000 forintos jegy miatt egyre kevesebben fogják használni azokat. „Nagy fordulat következett be az országban” – hangsúlyozta B. Nagy. Hozzáfűzte: “ha rám szavaznak, még nagyobb sikert fogunk elérni”.

A vendégek megcsodálhatták a sátor oldalára kifüggesztett, Makovecz Imre által tervezett kápolna rajzát. Rózsavölgyi József ígérete szerint – győzelme esetén – ezt is megvalósítja Szőregen.

Tuti, szegedma.hu
Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu