Szőregen a művelődési házban kultúrával és marhapörkölttel vendégelték meg a helyi nyugdíjasokat az Idősek Világnapja alkalmából.

A Tömörkény István Művelődési Házban mintegy 120 szőregi nyugdíjas ünnepelhette együtt az ENSZ által 1971-ben idősek napjává nyilvánított október 1-jét. “Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani az esemény szervezéséért és a helyszín biztosításáért Ágó Ritának, akit a közgyűlés a közelmúltban 26 igen szavazattal választott meg a művelődési ház élére, és külön köszönöm a szőregi Kossuth-iskolának a segítséget a kulturális műsor összeállításáért. Mi már évek óta kedveskedünk ilyenkor a nyugdíjasainknak, megvendégeljük őket egy vacsorára, idén marhapörkölt lesz a menü, desszertnek pedig rétes. Az eseményen egyébként rögtönzött fogadóórát is tartok, hiszen mikor ilyen sok helyi lakos összegyűlik, az kiváló alkalom arra, hogy meghallgassam a problémákat is, elbeszélgessek velük építő ötleteikről a városrészt illetően. Most indult egy nagy munka a Szerb és a Magyar utcában, igyekszünk folyamatosan kijavítani a járda hibáit, ezzel is főként az idős lakóink közlekedését segítjük, tesszük biztonságosabbá” – nyilatkozta portálunknak Rózsavölgyi József, aki a versek és dalok előtt röviden köszöntötte az időseket.

A politikus az esten megjelent Ványai Évának, a Szegedi Kistérségi Többcélú Társaság – Egyesített Szociális Intézmény igazgatójának virágcsokrot adott át megköszönve azt a segítséget, amit a rászoruló nyugdíjasoknak nyújtott ő és a szervezete, főként élelmiszer-adományok formájában. A köszöntés és a műsor után a szórakozásé lett a főszerep, vacsora, zene és tánc – ebben a sorrendben.

Dobó Csaba, szegedma.hu