Kitört a nyári szünet a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában, azonban a szülők és a gyerekek több nyári elfoglaltság közül is választhattak. A Tömörkény István Művelődési Ház és a szőregi Faluház idén összesen három gyermektábornak ad otthont.

A kézműves-, és alkotó-sport tábor már ezen a héten elindult, gyermekzsivajjal töltve meg a művelődési ház termeit és udvarát. Az alkotással töltött órákban lehetőség van hasznos, ajándéknak is kiváló tárgyak, például könyvjelzők, grafikai munkák, festmények elkészítésére. A foglalkozásokat tartó tanár nénik szívesen megismertetik a gyerekeket különféle anyagokkal, kézművestechnikákkal, sőt, még a festékszórót is kipróbálhatják a bátrabbak.

Természetesen a mozgás sem marad háttérben: különféle sportok széles választékából lehet válogatni. Tollaslabdázni, pingpongozni, focizni, kosárlabdázni is lehet, de a programban teke, bowling és kerékpártúra is szerepel. Az alkotás és sportolás mellett strand- és könyvtárlátogatás is belefér az öt napos táborba.

Rózsavölgyi József önkormányzati képviselőt kérdeztük. „Nagy öröm számomra, hogy idén is sikeresek és népszerűek Szőregen a napközis táborok. Igyekszünk minden igényt kielégítő, még is hasznos szabadidő eltöltést biztosítani a szünidőben. Ez a közel egy hét kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek kellemes környezetben mozoghassanak és alkotókedvük, illetve tehetségük előtérbe kerülhessen. Fontosnak tartom, hogy évről évre színvonalas és értékes programokat tudjunk biztosítani a szőregi gyerekek számára. Ezúton is köszönöm Keresztesné Halász Katalin és Kiss Márta tanárnőknek az alkotó-sport tábor vezetését, illetve Házy Zsoltnénak és Ördögné Benyhe Máriának a kézműves, és a jövő héten induló konyhatündér táborok koordinálását. Köszönettel tartozom továbbá Ágó Ritának, a művelődési ház igazgatónőjének, hogy idén is lehetővé tette, hogy a gyerekek hasznosan tölthessék a nyári szünet ezen időszakát” – mondta el.

szegedma.hu

Borítókép: Fotó: szegedma.hu

szoreg.hu képtár