A tavaly sikeresen megrendezett alkotótábor és Festészet Napi bemutató után, az idén megszervezik – június 29. és július 6. között – a II. Szőregi Képzőművészeti Alkotótábort a Faluházban.

A megvalósítás a Tömörkény István Művelődési Ház igazgatónője, Ágó Rita és Rózsavölgyi József, a városrész önkormányzati képviselője érdeme. A szakmai irányítást és a meghívottak kiválasztását Pataki Ferenc Príma-díjas festőművészre bízták, aki munkájuk alapján tehetséges fiatalokat hívott meg, javarészt a Belvárosi Rajzkör tagjaiból. A közös munkában Bajnóczi Enikő, Boldizsár Gábor, Börcsök Zsuzsanna, Gátfalviné Balogh Pálma, Hegedűs Andrea, Laczkó Andrea, Molnár Géza, Olasz Attila, Oláh János és Vigh Annamária vesz részt.

„Örülök, hogy idén is fiatal tehetségek veszik birtokba a Faluházat egy hétre. Az előző évhez képest a programot különféle művészeti előadások színesítik, amelyek szükségességét azért látjuk, mert hiszünk az eltérő művészetek összekapcsolódásában. Az első előadás – amely ezt a témát járta körbe -, melynek megtartására Tandi Lajos művészeti írót kértem fel, a művészeti ágak közötti kapcsolatot vázolta fel egészen az ókortól napjainkig. A főszerkesztő úr különös részletességgel vázolta továbbá a XX. század, és kiemelten Szeged kulturális életét is. Pénteken Polner Zoltán költő előadását hallgathatják meg az érdeklődők, aki Szőregről beszél, annak néprajzi vonatkozásában. Az előadások bárki számára nyitottak, így nem csak az alkotók, hanem a művészet iránt érdeklődő szőregi polgárok is meghallgathatják. Az alkotótáborban született művek a tavalyihoz hasonlóan idén is kiállításra kerülnek a Tömörkény István Művelődési Házban, a Magyar Festészet Napja alkalmából” – fogalmazott Rózsavölgyi József.

szegedma.hu

Kapcsolódó anyagok

Borítókép: II. Szőregi Képzőművészeti Alkotótábor / Fotó: szegedma.hu

szoreg.hu képtár