Véget ért az önkormányzati választás. A várakozásoknak megfelelően – a polgármesteri poszthoz hasonlóan – szoros volt a verseny a fideszes és a szocialista képviselőjelölt között.

A Szeged 14. számú egyéni választókerületében (Szőreg, Marostő) a választási részvétel 51,06%-os volt. Az öt képviselőjelölt közül Rózsavölgyi József a szvazatok 46,36%-val a körzet önkormányzati képviselője lett. (Iványi Aurél 44,07%, Király József 3,98%, Pásztor Péter 3,93%, Vida Sándor 1,67%.)

A szegedi közgyűlésben a Fidesz-KDNP 14, az MSZP-Összefogás Szegedért 12, a Jobbik Magyarországért Mozgalom 1, a Lehet Más a Politika 1 helyet szerzett. Szőreg eddigi önkormányzati képviselője nem került be a közgyűlésbe, a polgármesteri tisztséget a regnáló polgármester, Dr. Botka László tölti be.

20101003-rozsavolgyi.jpgRózsavölgyi József 57 éve született Szegeden, 27 éve él Szőregen ahol családot alapított és felnevelte két fiát. A Szegedi Biológiai Kutatóintézetben dolgozott, majd saját üzletet nyitott, amit jelenleg is vezet. Tíz éve csatlakozott a szegedi fidesz munkájához, ahol a kulturális rendezvények, események szervezésével foglalkozik.

Keresztény-polgári családból származik, ezért mindig is fontosnak tartotta, hogy cselekvő emberként vegyen részt környezete alakításában. Hiszi és vallja, hogy együtt élhetőbb közösséget tudunk teremteni, ezért is fogadta el B. Nagy László felkérését a szőregiek képviseletére.

 

Kapcsolódó anyagok

Részletes választási eredmények