Avramov András, a szoreg.hu ötletgazdája a Rádió 88 riporterével beszélgetett a honlapról.

– Mi motiválta a szőregi honlap elkészítését?

– Régi elképzelésünk volt, hogy elkészítjük településünk honlapját. Közel fél éve készültünk a honlap indítására. Szerettük volna ha településünk, településünk múltja, jelene és jövője is megjelenjen a világhálón.

– A honlapra látogatók miket tudnak megnézni?

– Az ide látogatók – a szokásos településtörténeten kívül – napi aktualitásokat, híreket olvashanak településünkről. Ezen kívül programajánló rovatunkban napi információkat kaphatnak elsősorban szőregi, Szőreget érintő rendezvényekről.

– Milyen időközönkét frissítitek a honlapot?

– A honlapot folyamatosan frissítjük, – tekintettel például a programajánló rovatra – ez akár napi többszöri frissítést is jelenthet attól függően, hogy hogyan érkeznek be hozzánk az információk.

– Kik közreműködtek ennek a létrehozásában?

– A honlap megalkotása saját kezdeményezésünk, vállalkozásunk keretében készítjük a honlapot. A honlap megjelenésével párhuzamosan felvettük a kapcsolatot a helyi részönkormányzattal is.

– Milyen céljaitok vannak még a honlappal?

– A honlapot folyamatosan fejlesztjük – a látogatók igényeinek figyelembe vételével. Vannak hosszú távú elképzeléseink, hogy milyen szolgáltatásokat indítsunk, de az aktuális „trendeknek” megfelelően fejlesztjük tovább honlapunkat.

– Ez a honlap kezdete egy fejlődésnek, vagy ez inkább a motorja a településfejlesztésnek?

– Mindenképpen aktívan szeretnénk bekapcsolódni Szőreg fejlődésébe, fejlesztésébe, illetve a környező településekkel való konstruktív együttműködésbe. Én nagyon szeretném, ha ez a honlap a motorja lehetne ennek a fejlődésnek.

– Mióta működik a honlap?

– A nyár vége óta tartó tesztidőszakot követően a szoreg.hu 2002. november 1-jén indult, most a két hónapos „évfordulója” van.

– Lehet regisztrálni, hogy honnan érkeznek látogatók?

– Kaptunk email-eket, megkereséseket Magyarországon kívül Ausztriából, Svájcból, Szlovéniából és Kanadából is, melyekben a honlapot dícsérték, illetve érdeklődtek településünk iránt.

– Ők kivándorlók, eletleg szőregiek vagy csak a magyarok, akik magyar honlapokat szeretnek látogatni?

– Például egy, Kanadából emailt küldött – most már – kedves ismerősünk konkrétan szőregen született, a világhálón akadt rá honlapunkra és így keresett meg bennünket.

– Köszönöm a beszélgetést.

Elhangzott a Rádió 88 2003. január 3-i műsorában