Szombaton nulla órától augusztus 9-én éjfélig teljes hídzár lesz Szegeden a Belvárosi hídon az új dilatációs elemek beépítése miatt. Már csak a gyalogosok és a biciklisek használhatják az öreg átkelőt.

Teljes hídzár lesz szombaton nulla órától augusztus 9-én, vasárnap éjfélig a Belvárosi hídon. Ezen a kritikus 9 napon a trolik és az autóbuszok sem használhatják a régi hidat.

Aki azt gondolta eddig, általában araszolni kell a Bertalanon Szeged és Újszeged között, mert óriási a forgalom, összetorlódnak a járművek a lámpáknál, az a következő héten megtapasztalhatja, mi az igazi dugó. Az átkelő járművek mennyiségét pluszban 5 autóbusz- és 2 trolivonal növeli.

A Tisza Volán Zrt. a Belvárosi hídról a 2, 71, 60, 60Y, 70 jelzésű vonalat tereli a Bertalanra. A 2-es és a 71-es autóbusz útvonala a következő: Széchenyi tér–Stefánia–Dózsa utca–Novotel–József Attila sgt.–Római krt.–Bertalan híd–Temesvári krt. A 60, 60Y és a 70-es jelzésű busz a Mars tér–Nagykörút– Bertalan híd–Temesvári krt. terelőútvonalon jár majd.

Az SZKT-tól kapott tájékoztatás szerint a teljes hídzár idején az 5-ös trolik csak a Vértói út–Bartók tér, a 7-es trolik pedig kizárólag a Bakay Nándor utca–Bartók tér között szállítják az utasokat. A Bartók tér és az Újszeged Gyermekkórház közötti terelőútvonalon trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.

Hogy halad a munka? Boros Péter, a kivitelező Betonplasztika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: péntek éjszaka, ahogy az utolsó buszjárat átment a Belvárosi hídon, lezárják a feljárókat. Utána már csak a gyalogosokat és a bicikliseket engedik fel. A jövő héten rakják be az új dilatációs elemeket, a megszűnő dilatációknál „összebetonozzák” a kapcsolódó részeket. Ismeretes: az eddigi 5 dilatációs elemből 3-at kicserélnek, 2-t véglegesen megszüntetnek.

Troli- és buszmegállók

A trolibuszpótló járatok Újszeged irányában a Bartók téren 2 helyen, valamint a Széchenyi téren, a Múzeumnál, a Dózsa, a Gál, a Sajka utcában, a Fő fasoron és a Gyermekkórháznál állnak meg. A Bartók tér irányában a következők a megállóhelyek: Csanádi, Vedres, Szent-Györgyi Albert utca, Cipőgyár, Lengyel utca, Dózsa utca, Széchenyi tér, Centrum Áruház, Bartók tér.

A 2-es busz a Széchenyi tér után a Stefánián, a Dózsa utcában, a Novotelnél, a József Attila sugárúton, a Bertalan hídnál, a Temesvári körúton és a Fő fasoron áll meg az Erdélyi tér végállomás irányába (nem megy el a Vedres utca felé). A 71-es terelőútvonala a Temesvári körútig megegyezik a 2-esével, utána a Bérkert utca irányába fordul el (a Liget vendéglőt és a védőnőképzőt hagyja ki). A 60 és a 60Y a Mars térről egyenesen Szőregre megy, és a terelés idején nem érinti a Mikszáth Kálmán utcát, a Széchenyi teret, a Vedres utcát és a Sportcsarnokot. A 70-es végállomása a füvészkert, és szintén kihagyja a Mikszáth Kálmán utca irányába eső, vagyis a belvárosi megállóhelyeket.

delmagyar.hu, 2009. július 31.

Kapcsolódó anyagok

A Tisza Volán Zrt. tájékoztatója