Szerdán újra iskolába kell menniük a gyerekeknek. Szegeden egyedi esetekben igazolt hiányzásnak tekintik, ha valaki mégsem tud bejutni az intézménybe.

Hosszan konzultáltam a tömegközlekedési cégek vezetőivel, az országos és a helyi közutak kezelőivel, a rendőrséggel. Megnéztük a meteorológiai előrejelzést, és egyenként beszéltünk az oktatási intézményekkel is – mondta el lapunknak Mózes Ervin.

Szeged címzetes főjegyzőjétől megtudtuk: a hét további napjaiban nem lesz tanítási szünet Szegeden, amennyiben az időjárás nem változik sokkal rosszabbra. Ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud bemenni az iskolába, igazoltan hiányozhat a jelenlegi szabályok szerint. Az intézmények felkészültek az oktatásra.

Ismeretes: a szokatlan hideg és a nagy mennyiségű hó miatt hétfőre és keddre rendkívüli tanítási szünetet rendelt el a Csongrád megyei oktatási-nevelési intézményekben B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott. Határozatban hívta fel a jegyzők és polgármesterek figyelmet arra, hogy a tanítás nélküli munkanapon is gondoskodni kell a gyermekek felügyeletéről.

B. Nagy László hétfőn levélben értesítette az illetékeseket, hogy mérlegeljék saját belátásuk szerint a tanítási szünet esetleges meghosszabbítását.

– Megyei szinten a kormányhivatal vezetője rendelhet el rendkívüli tanítási szünetet az időjárási helyzet miatt. Városi szinten a jegyző dönthet, a miniszter értesítésével. Ha pedig egyetlen intézményt érintően merül fel probléma, akkor a szünet elrendelése intézményvezetői jogkör – tette hozzá Mózes Ervin.

Hódmezővásárhely: restart

Szerda reggeltől ismét indul a tanítás a hódmezővásárhelyi általános és középiskolákban, miután az önkormányzat egyeztetett a Hód-Menza Nonprofit Ktf-vel, a Tisza Volánnal és az iskolaigazgatókkal – tudtuk meg Balázs Józseftől, a városháza oktatási csoport vezetőjétől. A rendkívüli szünet két napját vagy a tavaszi vagy a nyári szünetben pótolják. Szerdától a megszokott rend szerint üzemelnek a menzák, járnak az iskolabuszok. Ha a diák a tanyavilágból jár iskolába, de képtelen kijutni otthonról a nagy hó miatt, annak a szülője igazolhatja távolléte okát. Ez ráadásul nem számít bele a szülők által igazolható időbe.

Szentesen és Csongrádon is be kell ülni a padokba

A Csongrádi Kistérség Egyesített Alapfokú Oktatási Intézménye összes iskolájában beindul a tanítás. Szentesen is hasonló a helyzet: a két egyházi és minhárom önkormányzati általános iskolában reggel órarend szerint várják a gyerekeket.

delmagyar.hu