Régóta várták már az újszegediek és a környező települések, hogy a közelükben is bevásárlóközpont létesüljön. Most elkészült, és szerdán megnyílik a Szőregi úti Szeged Nova.

Felbolydult méhkasra emlékeztetett hétfőn a vadonatúj Szőregi úti bevásárlóközpont, a Szeged Nova. A közel 12 ezer négyzetméteres létesítményen az utolsó simításokat végzik, hogy szerdán 14 órától fogadhassák a vásárlókat.

Feltöltötték a 7000 négyzetméteres CBA Príma szupermarket praktikus elrendezésű polcait és hűtőit a kényelmesebb bevásárlás érdekében. Húsüzemükből saját készítményekkel egészítik ki a megszokott kínálatot, hogy a családok házias ízeket, így hidegkonyhai finomságokat, friss kolbászt, grillezett fűszerezett húsokat találjanak. Folyamatosan ropogós kacsa-, liba- és sertéstepertővel kedveskednek nekik. Ebből az élményből nem maradnak ki a Budapesti úti CBA Príma5 szupermarket vásárlói sem, mert a Szőregi úti szupermarket látja el mostantól a csemegepultját frissen sültekkel és sütnivalókkal. Rajtra készen áll a pékség, hogy reggeltől estig 40-féle kenyeret és 90-féle péksüteményt ajánljon. A jégpult és az akvárium a világ minden pontjáról érkező kagylóra, rákra, homárra és különféle tengeri halakra vár, de nagy választékban kínálnak majd hazai halakat is. Hordó belsejét idézi a Vinotéka, ahová a CBA Országos Borversenyen választották ki 100 termelő közel 1000 fajta borát Villánytól Egerig, Szekszárdtól Etyek-Budáig.

Az új bevásárlóközpont szolgáltató komplexum is egyben. Török Gábor, a tulajdonos Hansa-Kontakt Kft. kiskereskedelmi igazgatója megmutatta, a közel 1000 négyzetméteres étteremudvarban pizzéria, á la carte étterem és faszenes grillbár ízei közül lehet válogatni. Cukrászdájuk régi ízeket öltöztet új köntösbe, a kávézóban igazi olasz kávékat lehet megkóstolni.

Az újszegedi Szeged Nova bérlői közreműködéssel olyan szolgáltatásokkal is bővítette palettáját, mint egy drogéria, exkluzív csokoládéüzlet, virágos, óraszalon, mobiltelefon-szaküzlet és -szerviz, cipész, kulcsmásoló, pénzváltó, újságos és lottózó, valamint szépségszalon.

Dombai Tünde, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: Frank Yvette / delmagyar.hu