160 alsó tagozatos gyermek mutatott be ünnepi műsort a helyi általános iskola mellett felállított betlehemnél. Rózsavölgyi József, a városrész képviselője pedig megvendégelte a lakosokat.

Kedves ünnepségre várták az érdeklődőket kedden a szőregi általános iskolánál. A településrész lakói is nagyban készülnek már karácsony szent ünnepére, ezúttal a téliesre váltott időjárással dacolva adtak elő az oktatási intézmény tanulói kis dalos műsort a szépen feldíszített fenyőfa és az oltalmában álló, általuk készített betlehem mellett. A tanárok közreműködésével 160 alsó tagozatos énekelt.

Pontban délben Gruber László plébános áldotta meg a betlehemi figurákat. A jelenlévő közönségnek azt mondta: több mint 2000 évvel ezelőtt Isten fia emberként születve lépett be a világba, az Úr végtelen szeretetét sugározza az emberiség számára. A plébános ezt követően megszentelte a forró halászlét is, amivel a településrész képviselője vendégelte meg a helyieket.

Rózsavölgyi Józseftől megtudtuk: első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal osztottak Szőregen szentelt halászlét. Az önkormányzati képviselő számára azonban az jelentette a legnagyobb boldogságot, hogy 160 gyermek vette körül a jászolt és a tüzet a várakozás, az ünnepre készülés és a szeretet jegyében.

Pintér M. Lajos, szegedma.hu

szoreg.hu képtár