A környezetgazdálkodási kht. elhordta azt a nyolc köbméter szemetet, amit előző éjjel borítottak ki ismeretlenek Szőregen a Szabadidőparkban.

Szőregen egy korábbi bányagödör helyén alakították ki a Szabadidőparkot. Ezen a területen rendezték tavaly a Rózsaünnepet. A városrész önkormányzati képviselője szabadidőparkot és játszóteret szeretne kialakítani itt. A képviselő elmondta, a héten írtak alá Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármesterrel egy 15 millió forintos támogatásról szóló szerződést.

A hét közepén egyelőre ismeretlenek mintegy nyolc köbméter fanyesedéket és összeaprított gazt borítottak ki a területre. A hulladékot az éj leple alatt szállították a Szabadidőparkba. Pénteken a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. a sándorfalvi hulladéklerakóba szállította a szemetet, melynek mintegy 100 ezer forintos költségét a város állja.

A szegedi polgármesteri hivatal városüzemeltetési iroda közterület-felügyeleti csoportjának vezetője, Négyökrű Dezső elmondta, a történtek után a közterület-felügyelők gyakrabban fognak járőrözni a Szőregen. – Megpróbálják a szemetelőket tetten érni. A szabálysértő egyébként legfeljebb 10 ezer forintos helyszíni bírsággal büntethető – tette hozzá az osztályvezető.

Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ‘Szabadidőpark’ dossziéja