Iskolánkban több éve szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Most új elemmel bővült a különválogatott anyagok köre: csatlakoztunk a tavaly Szegeden nagy sikert aratott italoskarton-dobozok gyűjtéséhez.

Ezekben a tetra-paknak vagy papírdobozoknak is nevezett csomagolóanyagokban legtöbbször tejet, kefírt vagy rostos üdítőitalokat árulnak. Papír, műanyag és alumínium összepréselésével (laminálásával) állítják elő, s ma már van mód az újrahasznosítására.

Ezért közvetlen környezetünk védelme érdekében ajánlatos különválogatni, így nem növeli Szeged határában az általános háztartási hulladékból képződő szeméthegyet, illetve elégetésével nem terheli Szőreg levegőjét, a mérgező gázokat tartalmazó füst! Az iskolából az összegyűjtött dobozok a hulladékválogatóba, majd onnan újrahasznosító üzemekbe kerülnek.

A gyűjtéshez kapcsolt, 3 városban meghirdetett országos versenyben, ami áprilisig tart, értékes vásárlási utalványokat és újrahasznosított papírból készült tárgyakat nyerhetnek a legtöbb dobozt összegyűjtő iskolák. Az iskolán belül meghirdetett „Zöld Osztályok Versenyénél” szintén pontot ér minden behozott doboz.

Kérem, támogassák iskolánk diákjait azzal, hogy a háztartásukban egyébként is hulladékként keletkező üres italoskarton-dobozokat kiöblítve, laposra taposva eljuttatják valamelyik tanulónknak vagy közvetlenül az iskolába.

Puskás Ágnes, szabadidő-szervező
Kossuth Lajos Általános Iskola