Karácsonkor, az ajándékokkal együtt kerül a kosarunkba az éves karton/hullámpapír csomagolás közel 30%-a is, az ünnepek tehát a környezetet is jelentős mértékben terhelik, terhelhetik. Ezért különösen fontos, hogy ebben az időszakban is szelektíven gyűjtsük a hulladékká vált csomagolást.

December hónapban átlagosan 25%-kal több napi fogyasztási cikket, élelmiszert vásárolunk, mint az év egyéb időszakában. Ebben a hónapban különösen sok italféleséget, például mintegy 70%-al több üvegbe töltött italt és több int 50%-al több műanyag vagy üveg palackban kapható üdítőt.

Szőregen a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. szelektív hulladékgyűjtési rendszerében zsákos gyűjtés ifénybevételével gyűjthetik a háztartásokban képződött csomagolási hulladékot. Fontos, hogy környezetünk megóvásának e hasznos gyakorlatát a mindennapok és a közelgő ünnepek során is tovább folytassuk, fejlesszük. A kommunális hulladékban ugyanis még nagy mennyiségben maradnak olyan csomagolási hulladékok, amelyek szelektíven gyűjtve újrahasznosíthatóak lennének.

Kis odafigyeléssel Szőreg környezete tisztábbá és élhetőbbé válhat, terhelése jelentősen csökkenhet. Kérjük, gyűjtse tehát a háztartásában keletkező hulladékokat szelektíven a karácsonyi és újévi ünnepek alatt is!

Hulladék Híradó 2006/1. száma nyomán