Szegedi konzorcium, a Szemp Air végezheti országszerte a szúnyogirtást. A tendernyertesnek összesen 745 ezer hektáron kell majd gyéríteni a vérszívókat több mint egymilliárd forintért.

Három ajánlattevő közül a szegedi székhelyű Szemp Air Konzorcium nyerte nettó 1,1248 milliárd forinttal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági ellátóközpontja által szúnyogirtásra indított, hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást – jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

A kormány június elején határozatban hívta fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy az OKF-nek biztosítson 1,5 milliárd forintot az országos szúnyoggyérítési program központi megvalósítására. A kabinet a kötelezettségvállalások megtételére a belügyminisztert jelölte ki. A nyertes ajánlattevő konzorciumot – amely a legolcsóbb ajánlatot adta – a Szemp Air mellett két társaság, az MNC Service Kft. és a Rovért Kft. alkotja.

A gyérítendő terület nagysága a kiírás szerint összesen 745 ezer hektár, amely legfeljebb 15 százalékkal csökkenhet. A gyérítést biológiai, kémiai eszközökkel, földi és légi úton szeptember 30-ig kell elvégezni. A kezelést – az ajánlatkérő megbízásával eljáró – szakértő által meghatározott technológiával kell elvégezni.

A légi kémiai beavatkozás 534, a földi kémiai eljárás pedig 529 települést érintett eddig a központi programban. Két hét alatt lepermetezték Csorna, Győr, a Csepel-sziget, Baja, Mohács és a Dráva térségét, valamint a dunaújvárosi és szekszárdi területet is. Kezelték Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Csongrád, Szabolcs-Szatmár és Zala megye kijelölt településeit, ahogy Sopron és Szolnok térségét is.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu