Ösztöndíjpályázatot hirdetnek a 2016/2017-es tanévre az általános iskola 2. és 3. osztályos tanulói részére az ország több településén. A pályázaton szegedi kisiskolások is részt vehetnek.

A kiírás célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A pályázatot az NGYSZ, az MKB Bank Zrt., a Magyar Nemzeti Bank és a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. hirdeti meg Szeged mellett Dunakeszi, Esztergom, Fót, Gödöllő, Gyula, Gyöngyös, Hajdúsámson, Kiskunhalas, Levelek, Magyarmecske, Nagykanizsa, Pápa, Sajószentpéter és Veresegyház kisiskolásainak.

A pályázatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz körút 24. címre kérik küldeni Ösztöndíj jeligével, a pályázó neve és a pályázatban kiírt város neve feltüntetésével szeptember 30-án éjfélig.

Az ösztöndíjra jelentkezhet minden olyan tanuló, aki az alábbi feltételek mindegyikének megfelel: a 2016/2017-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul; a 2015/2016-os év végi tanulmányi szöveges értékelése jeles vagy kitűnő, figyelembe véve a magatartás- és a szorgalom-értékelést is; a pályázó családjában az egy főre jutó átlagjövedelem havi nettó 46 ezer forint alatt van, a családi pótlékot is beleértve; a pályázó a fenti városok egyikében vagy annak maximum 10 kilométeres körzetében lakik vagy oda jár iskolába.

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról.

 

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu