Amíg a baloldali pártok a fővárosban és országszerte marakodnak és egy helyben topognak, Szegeden stabil, erős és összehangolt az MSZP, a DK és az Együtt-PM együttműködése, ennek bizonyítéka a vasárnapi önkormányzati választás eredménye is – mondták portálunknak a pártok helyi vezetői.

A szegedi baloldal által szerzett 17 egyéni közgyűlési mandátumból hármat a Demokratikus Koalíció jelöltjei nyertek el, így Gyurcsány Ferenc pártja önálló frakciót tud alakítani az újonnan megválasztott városi közgyűlésben Binszki József, Berkesi Ottó, Kardos Irén részvételével. Binszki József, a párt választókerületi elnöke a SZEGEDma.hu-nak hangsúlyozta, a közgyűlésben a DK a szocialista párt koalíciós partnereként fog részt venni a város vezetésében. “Bennünk több a közös, mint a különbség, a DK számára a baloldal egysége az igazán fontos” – emelte ki Binszki.

Kozma József, az MSZP szegedi elnöke megerősítette a DK-s politikus szavait: “Szegeden mindenkinek együtt kell működnie, aki jót akar tenni a városnak, ez különösen igaz azokra, akik dolgoztak már közösen Szegedért.”

A szegedi politikai folyamatok ismét az országos történések ellenkezőjét mutatják: még a főpolgármester-jelölt személyében is megegyezni képtelen baloldali pártok meg sem tudták szorongatni Tarlós Istvánt, mindeközben Szegeden egy országos szinten ismert politikus irányítása alatt fegyelmezetten és sikeresen működik a baloldal. Amíg az MSZP négy platformjának szerdai bejelentése szerint véget ért az összefogás időszaka, Tóbiás József, a szocialista párt elnöke pedig bejelentette, nem kíván több rossz alkut kötni a Gyurcsány Ferenc-féle párttal, addig a Tisza-parti városban a választási győzelem babérjain ülve a baloldali pártok közösen készülnek Szeged irányítására. “A gyakorlatias együttműködés mindenkinek profitál, ezért nem is kérdéses a további együttműködés, aki kételkedik, az az eddig munkát és a belefektetett szándékot, energiát, célokat vonja kétségbe” – fejtette ki Kozma József. “Nincs okunk panaszra” – mondta el Binszki József. “A DK folyamatosan erősödik, minden eddigi eredményét túlszárnyalta” – fűzte hozzá.

Szekeres Tamás / szegedma.hu

Borítókép: Archív. Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu