A marcipános fatörzstorta lett Szeged tortája. A Harmónia cukrászda Mese fantázianévre hallgató csupacsoki csodáját hátrányos helyzetű gyerekekből álló “kritikus zsűri” bírálta. A cukrászdát a jótékonysági akcióról és a finomság jövőjéről kérdeztük.

Szeged tortája  2014. Fotó: Harmónia Cukrászda (Facebook)

Szeged tortája 2014. Fotó: Harmónia Cukrászda (Facebook)

“Azért választottuk a csoki alapú tortát, mert azt minden gyermek szereti és természetesen az ő ízlésük volt az elsődleges szempont” – mesélt a nyertes torta kulisszatitkairól Fodor Ivett, a szegedi Harmónia cukrászda üzletvezetője. A választás végül egy marcipános lepkés-sünis farönkre esett, ezzel sikerült elnyerniük a szigorú gyerekzsűri szívét.

Szepesi Zoltán főcukrász keze munkáját dicséri az édesség, amit sünivel, lepkékkel, katicabogárral és mindenféle erdőlakót idéző figurával díszített. “Szerettünk volna örömet szerezni a gyerekeknek. Abból indultunk ki, hogy az ország tortáját nem minden gyermek tudja megkóstolni, viszont a Szeged tortáját szerettük volna mindenki számára elérhetővé tenni” – folytatta Fodor Ivett utalva ezzel arra, miért csatlakozott a Csaplár Benedek utcai Harmónia a dél-alföldi cukrászdákat felölelő jótékonysági programhoz.

Mint kiderült, a Mese fantázianevű finomság egyedüli formatortaként csatlakozott a kezdeményezéshez, sikere talán éppen ebben rejlett – vélekedett az üzletvezető. A marcipános csokicsoda egyébként elérhető a cukrászdában, egy nappal az esemény után már kíváncsi kóstolói is akadtak.

Gaál Bernadett, szegedma.hu

Borítókép: Szeged tortája 2014. Fotó: Harmónia Cukrászda (Facebook)