Huszonnégy szegedi épület és szobor burkolózik sötétbe március 23-án este – a város ezzel kíván csatlakozni a Föld Órája akcióhoz.

2007-ben Sydneyből indult a Föld Órája akció, melyhez azóta már több, mint 5200 település csatlakozott a világon. A WWF programjának célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. Az akcióhoz az idei évben Szeged is csatlakozik, így március 23-án, szombaton fél kilenctől 24 szegedi épület, szobor díszkivilágítása szünetel egy órán keresztül. Az akcióhoz nemcsak intézmények, vállalatok és önkormányzatok csatlakozhatnak, hanem magánszemélyek is – olvasható Szabó Sándor polgármesteri kabinetfőnök közleményében.

A WWF Magyarország idén is versenyt hirdetett a magyarországi települések között a WWF Föld Órája fővárosa cím elnyerésére. Ehhez nem kell mást tenni, mint a lakosságnak regisztrálni a www.foldoraja.hu honlapon. A lakossághoz viszonyítva a legtöbbet regisztráló település nyeri el a Föld Órája fővárosa címet. Tisztelettel kérjük a szegedieket, hogy vegyenek részt ebben a települések közti versenyben.

szegedma.hu