Mózes Ervin címzetes főjegyző, Berkesi Ottó, Szőreg önkormányzati képviselője és Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő felkereste és kifejezte jókívánságait Kovács Lajosné született Szekeres Erzsébetnek, aki 1917. január 23-án született és ma 100 éves. Szőregen született és ott is akar nyugovóra térni.

Fotó: szegedma.hu

A magas kort megélt ünnepelt szívélyesen fogadta a főjegyzőt és az önkormányzati képviselőket. A beszélgetés során elmondta, hogy szellemileg friss, ma is emlékszik a történelmi eseményekre, élete történéseire. Az életben az átgondolt, értéket létrehozó, rendszeres munkavégzést nagyon fontosnak ítéli. Hosszú élete során egyetlenegy napja sem volt, amikor este nem gondolt volna a másnapi teendőkre. Élete párját korán, 1968. évben veszítette el.

Élete értelmét alapvetően két dologban látta; az alkotó mindennapos munkában, ami a kertészkedést jelentette és a család szolgálatában, leánya és unokái taníttatásában, az ehhez szükséges feltételek biztosításában. A legboldogabb unokái diplomaosztásán volt. Többször elmondta az elemi iskolában hiába volt kitűnő tanuló, a kor szelleme, anyagi erőforrások hiánya nem tette lehetővé a polgári iskolai tanulmányait. A mai napig nyitott a világra, érdeklődő személyiség.

Bözsi nénit szűkebb családi körben – lánya, annak férje, két unokája és négy dédunokája – ünnepelték születésnapján.

szegedma.hu

Borítókép: Fotó: szegedma.hu