A szegedi önkormányzat 2100 szociális csomagot oszt ki a rászorulóknak az ünnepek előtt. Ezúttal Szőregen, Szabó Sándor országgyűlési és Avramov András önkormányzati képviselők adták át a csomagokat.

A közel nyolcezer forint értékű, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot a helyi Tömörkény István Művelődési Ház nagytermében 20 rászoruló család vette át.

– Egy éve ilyenkor azt gondoltam, hogy jobb lesz a helyzet az országban – kezdte rövid beszédét Szabó Sándor országgyűlési képviselő, aki szerint mostani gondjaink legnagyobb része az inflációhoz köthető. Szomorúan tette hozzá, hogy az élelmiszerek áremelkedése a 44 százalékot is átlépte, és ezen belül több élelmiszernek 70–80, sőt esetenként akár 100 százalékkal is emelkedett az ára.

–Van egy város, úgy hívják Szeged, ami segít – fordult a jelenlévőkhöz, akiknek elmondta, hogy városszerte összesen 2100 szociálisan rászorulónak adott és ad át tartós élelmiszerekből álló csomagot az önkormányzat.

– Ezzel tudunk segíteni, és tisztában vagyunk azzal, hogy ezzel nem oldunk meg mindent – tette hozzá Szabó Sándor.

Avramov András, a településrész önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy így is erőn felül segít a város a rászorulóknak. Szőregen összesen 80 szociális csomagot osztanak ki, mellette 70 család kapott ugyancsak rászorultsági elv alapján tűzifát, közel 1200 nyugdíjas részesült az önkormányzat nyújtotta tízezer forintos segélyben és háromszáz szőregi kisdiák részesült beiskolázási támogatásban.

– Mindez csepp a tengerben, de a segítőszándék vezet bennünket – fogalmazott Avramov András.

„Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.”

Az esemény házigazdája Szekeres Sándor, a művelődési ház vezetője volt, aki Szilágyi Domokos Karácsony című versét szavalta el az egybegyűlteknek.

Bod Péter, szeged.hu

Borítókép: Fotó: Szabó Luca, szeged.hu