Súlyos sérülést szenvedett Vincze Vinyó Gábor. Az inkább autogram vadászatáról megismert szegedi fiatalember a sérülés miatt most kénytelen otthon pihenni, így nem sikerült például megszereznie a Cápák között című tévésorozat egyik szereplőjének, Balogh Petyának az aláírását sem.

Csereként állt be a 67. percben, majd három perc után súlyos sérülést szenvedett a Csongrád-Csanád vármegyei III. osztályban rendezett Sándorfalva II.–Szőreg-DSC labdarúgó-mérkőzésen Vincze Vinyó Gábor. Az esetről így írt a saját közösségi felületén az autogram vadász:

– Sajnálattal közlöm, hogy lesérültem a SándorfalvaII.–Szőreg-DSC felnőtt bajnoki labdarúgó-mérkőzésen, és mentő vitt el úgy, hogy a bal lábamat nem tudom mozgatni, amely reccsent is. Senki nem volt a közelemben, csak ahogy fordultam, letapadt a lábam. Szegeden az SBO-n, azon belül a traumatológiai osztályon megröntgeneztek, és az eredmény a következő: nincs törés, de az oldalsó keresztszalag részlegesen sérülést szenvedett. Később MRI-vizsgálaton veszek részt, ahol a részletes diagnózis meglesz, és kidról, hogy kelle műteni vagy sem. Sajnos el kell gondolkoznom, hogy befejezem a labdarúgó-pályafutásomat, de a szívem szerint szeretnék még felmenni a pályára. Nagyon köszönöm Turcsik Renáta, illetve a szőregi és a sándorfalvi játékosoknak és edzőknek a segítségüket, illetve hálás köszönet a mentősöknek, orvosoknak, nővéreknek, akik segítettek a fáradozásukkal a sérülés után.

Vincze nem elsősorban a pályafutásáról vált ismertté, sokkal inkább a szenvedélye miatt: autogramokat gyűjt. Hogy mennyinél jár? El is mondta nekünk.

 

27 ezer 754 autogramnál jár

– A párommal egy excell-táblázatban gyűjtöm, kitől is kaptam már aláírást. Legutóbb a győri kézilabdásoktól, illetve a korábbi televíziós műsorvezető Kálmán Olgától sikerült begyűjtenem. A sérülés miatt nem tudtam egy újabb skalpot megszerezni: Szegeden az Ifjúsági Házban járt a Cápák között egyik szereplője, Balogh Petya, ám sajnos nem tudtam elmenni, mert betartom az orvosi előírásokat, azaz fekszem itthon. Összesen már 27 ezer 754 autogramnál járok, bár már egyre kevésbé vagyok aktív. Nem teszek különbséget emberek között, jöhet sportoló, politikus, bárki, aki az én értékítéletem szerint letett valamit az asztalra. Csongrád-Csanád mellett Békés és Bács-Kiskun vármegyében, nagyjából 100 kilométeres körzetben próbáltam felfedezni az újabb alanyokat, viszont ez a tevékenység egyre ritkább – nyilatkozta lapunknak Vincze Vinyó Gábor.

Mádi József, delmagyar.hu

Borítókép: Nagyon fájt a sérülés: Vincze Gábor alig három percet töltött a pályán. Fotós: Sándorfalva II.