A szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola a környezettudatos nevelés jegyében csatlakozott a Sulizsák programhoz. Ennek köszönhetően a Fenntarthatósági témahéten a megszokott papír- és elektronikai hulladékok mellett használt ruhákat is a gyűjthetnek a gyerekek.

A Sulizsák program célja, hogy segítse a gyerekek környezettudatos nevelését, az apró szokások mindennapokba való beillesztését, melyek így a jövő generációinak már természetesek lesznek. A már megunt, kinőtt ruhák újrahasznosítására számtalan lehetőség van: ezek újraviselhetőek, átalakíthatóak, számos ipari területen újrahasznosíthatóak, fonal vagy akár szigetelőanyag is készülhet belőlük.

Az iskola által szervezett ruhagyűjtés napokon a tanulóknak lehetőségük van az otthonukban, környezetükben már nem használt ruhákat, kiegészítőket összegyűjteni és leadni. Az összegyűjtött zsákokat a Sulizsák program munkatársai elszállítják és feldolgozzák, majd a válogatott anyagok újrahasználásra, újrahasznosításra kerülnek.

Hogyan lehet résztvenni a ruhagyűjtésben?

1.) Az iskolából hazavitt zsákokba kell betenni az előírásoknak megfelelő ruhadarabokat (női, férfi és gyermek ruhadarabok; összepárosított cipők; kézitáskák; sapkák; sálak; kalapok; fehérnemű; zokni; lepedő; függöny; törölköző).

2.) Fontos, hogy a zsákokba NE KERÜLJÖN paplan; takaró; párna; szőnyeg; fürdőszobai szőnyeg; lyukas, koszos, nedves ruhadarab; munkaruházat; textildarabok, anyagok, nem kész ruhák.

3.) A zsákok mellé kapott szórólap adatrészét ki kell tölteni, majd a szórólapot – a hátsó-felső részének eltávolítása után – fel kell ragasztani a megtöltött zsákra.

4.) A zsákokat az iskolában kijelölt időpontokban lehet leadni.

 

Tanítsuk meg együtt a gyerekeket a környezettudatos életmódra! Gyűjtsön az iskolának és segítse az újrahasznosítást!