Több év után, megoldódhat az újszegedi Judit utcaiak problémája. Az utcabeliek és a földtulajdonosok tegnap megtalálták a megoldást, hogy csak az hajthasson át a lakó-pihenő övezeten, akinek ott van dolga.

Fotó: delmagyar.hu

Fotó: delmagyar.hu

Három éve számoltunk be először az Újszeged végén lévő Judit utca lakóinak problémájáról. Az utcát, ami lakó-pihenő övezet, szabálytalanul használták azok az autósok, akik erre rövidítették le az utat Szőreg felől.

A Judit utca töltés felőli végén lévő, név nélküli dűlőutat idén augusztus elején zárták le fémoszlopokkal. Ez nemhogy megoldást jelentett volna, még tovább mérgesítette a viszonyt az utca lakói és a töltés melletti, cserőkei földek tulajdonosai között, akik így csak a Judit utcán keresztül tudják megközelíteni földjeiket jókora kerülővel.

– Már akkor tudtam, hogy ebből baj lesz – mondta a városrész önkormányzati képviselője, Berkesi Ottó, amikor tegnap a helyszínen jártunk.

A felek tegnap a szegedi önkormányzat szőregi irodájában gyűltek össze, hogy egyeztessenek. A Judit utcaiak nevében Molnár Gábor elmondta, ők sem elégedettek a lezárással. – Mi csak azt szeretnénk, hogy tartsák be a KRESZ-t. – Lakó-pihenő övezeten tilos keresztülhajtani. Csak az hajthat be, aki ott lakik vagy látogatóba jön – hangsúlyozta.

Berkesi Ottó azt javasolta, szűkítsék le az utat, hogy a munkagépek, teherautók ne tudjanak behajtani, de ezt az utcabeliek nem fogadták el.

A felek egyórás beszélgetés és némi vita után megállapodtak, zárható sorompó építését javasolják az önkormányzatnak, így illetéktelenek nem tudnak majd áthajtani az utcán.

Arany T. János, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: delmagyar.hu