Soós Ilona 1933. június 16-án született Kelebián. Szülei földműveléssel foglalkoztak Kisszálláson, és nevelték három lányukat: Erzsébetet, Ilonát és Piroskát. Ilona 1950-ben férjhez ment Szalai  Bélához, akivel 44 évig voltak házasok.

1952-ben megszületett a fiuk, Béla, majd két év múlva a lányuk, Ilona. Gyermekeik iskoláztatása miatt otthont váltottak, és Kisszállásról Szőregre költöztek. Felépítették a házukat, amely a mai  napig a legszeretőbb otthonként várja haza a családot a vasárnapi ebédekre, a fánk- és szilvásgombóc- partikra. Soós Ilona három unokája, Gábor, Béci és Zoltán mindig boldogan emlékszik vissza  a náluk töltött iskolai szünetekre. Dédunokája, Panka már húszéves. Sajnos külföldön él. Ilona közel harminc éve veszítette el a férjét. Azóta egyedül él és kis segítséggel gondoskodik az otthonáról.

Kertjének művelésével tölti a mindennapjait, s magát nem kímélve termeli meg a zöldségeket. Szeretett fia kilenc éve meghalt. Lánya a közelében él és segíti a mindennapjait, de a szomszédaira is  mindig számíthat. Soós Ilona egész élete arról szólt, hogy segítse és összetartsa a családját, akik szeretettel veszik körül. Szerinte ez a hosszú életének titka.

Szegedi Tükör