Külföldön voltam hétvégén, amikor értesített egy szőregi hívő, hogy sírköveket borítottak fel a szőregi szerb temetőben – kezdte mesélni kálváriáját Kaplan Pavle esperesi helynök.

Fotó: delmagyar.hu

Fotó: delmagyar.hu

– Akkor csak üzenetet küldtem, hogy ha hazajövök, megnézem. Megérkeztem, és csütörtökön kimentem. Kerítés nincs mindenütt, a temető hátsó részén valakik valóban felborítottak hét sírkövet. Azok, ahogy eldőltek, megsérültek, összetörtek. A szél ezekben nem képes kárt tenni, tehát rongálás történt. Ezt azonnal be is jelentettem a rendőrségnek.

– Rendesen viszont körbenézni sem tudtam, mert odajött egy másik szőregi lakos. Vele haragban vagyunk. A férfi elkezdett üvölteni – teszi hozzá a pap. – Azzal gyanúsított, hogy én tettem kárt a sírokban, még életveszélyesen meg is fenyegetett. Üldözőbe vett, de szerencsére sikerült elmenekülnöm. A segélyhívón felhívtam a rendőrséget, hogy meg akarnak ölni. Akkor ment csak el onnan, amikor a rendőrök megérkeztek, még nekik is beintett. Emiatt az eset miatt is feljelentést tettem, de amíg ezt el nem kezdik vizsgálni, addig a rongálás miatt tett feljelentésemet visszavonom.

Kerestük az eset két szőregi szereplőjét is, de egyiküket sem értük el.

Dombai Tünde, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: delmagyar.hu