Mintegy százan sétáltak végig a szegedi Belvárosi hídon szombaton délelőtt, hogy felhívják a figyelmet az emlőrák veszélyeire, valamint az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára.

Kovács Istvánné, a Rákbetegek Országos Szövetsége Szegedi Napforduló Szolgálatának vezetője elmondta, az akció célja, hogy minden nő figyeljen oda önmagára, végezzen rendszeres önvizsgálatot, és ha bármilyen elváltozást tapasztal, haladéktalanul forduljon orvoshoz.

A szakember közölte, nagyon fontos, hogy minél többen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon is.

Kothencz János, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje, aki több, jobb- és baloldali képviselőjelölttel együtt részt vett a sétán, hangsúlyozta: nagyon fontos felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.

A polgármesterjelölt, aki a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálatának vezetője is, elmondta, a szervezet egyre inkább igyekszik kivenni a részét a megelőzésből, hiszen a munkatársak kétharmada nő.

A politikus úgy fogalmazott, „nagyon sajnálja, hogy Szeged polgármestere, Botka László nincs jelen egy ilyen fontos rendezvényen”.

Tóth Károly (MSZP) önkormányzati képviselő, a rendezvény megnyitóján kifejtette, a másokra való odafigyelés, a tudatos életmód mindannyiunk közös felelőssége.

Egyre többen élnek közöttünk, akik segítségre szorulnak, a velük való törődés a család, az önkormányzat és a civil szervezetek kötelessége is – mondta a politikus.

MTI

Borítókép: MTI Fotó: Rosta Tibor