A hétvégén Szőregen megjelent röplapokkal kacsolatosan Iványi Aurél önkormányzati képviselő sajtóközleményt adott ki. A teljes közleményt, szerkesztés nélkül adjuk közre:

„A hétvégén röplapok tucatjai jelentek meg Szőregen, melynek tartalma alapján helyi lakosok egy csoportja a településrész önállóságát szorgalmazta. A kiragasztott levelek tartalma alapján Szőreg független településsé válását azzal indokolták, hogy jelen helyzet hátráltatja a helyi lakosság körében oly népszerű rózsa- és növénytermesztés fejlődését. Véleményük szerint városrész vállalkozói nem vehetnek részt azokban az európai uniós pályázatokon, melyben az előcsatlakozási alapokból részesülnek a környező települések (Deszk, Újszentiván, Tiszasziget és Kübekháza) mezőgazdasági termelői. Szegedi vállalkozóként a nemzeti pályázatokból is kiszorulnak, mivel a feltételeknek nem felelnek meg.

Én, mint a városrész önkormányzati képviselője abban vagyok érdekelt, hogy a Szőregen élők és dolgozók minél komfortosabban éljenek, a körzet parlamenti képviselője (Újhelyi István) a rózsatermesztés hazai, és nemzetközi elismeréséért fáradozik.

Tudomásom szerint a lakosság nagyobb részében nem fogalmazódik ilyen irányú igény, és a csatolt településekhez hasonlóan Szőreg fejlődése folyamatos, és biztosított.”

Iványi Aurél
önkormányzati képviselő