Több száz rózsatövet osztott szét szombat délelőtt az Északi városrészben Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselő, akik emellett rászorulók számára ruhákat és játékokat is gyűjtöttek az akció keretében.

A meghirdetett időpont, 9 óra előtt már nagyon sokan gyülekeztek az Ág utcai játszótéren, ahol szombaton két szocialista politikus, Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Tóth Károly önkormányzati képviselő osztott szőregi rózsákat a környékben lakók számára. Nagyon sokan nem üres kézzel érkeztek, mivel a Societas szegedi szervezete erre az időpontra ruha- és játékgyűjtést is szervezett, amely keretében több doboznyi ruhát gyűjtöttek össze.

Szabó Sándor, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője elmondta számára minden ilyen eseményen való részvétel visszajelzés arról, hogy is dolgozik a szegediekért, mennyire elégedettek a munkájukkal. Kiemelte, a gyűjtési akció igazi baloldali kezdeményezés, mivel függetlenül attól, hogy a kormány mit is kommunikál, vannak olyan rászorulók, akiknek segíteni kell. Szerencsére vannak olyanok, akik hajlandóak segíteni másokon.

Tóth Károly önkormányzati képviselő, elmondta a Societas felhívásához valamennyi baloldali képviselő csatlakozott és mindenki a saját választókerületében szervezi meg a gyűjtést. Kiemelte, nagyon sokan vannak, akik hajlandóak segíteni és a már nem használt ruhákat, cipőket és játékokat felajánlják a rászorulók számukra. Szombaton több tucat doboznyi ruhát sikerült összegyűjteni. A gyűjtés a következő hetekben még folytatódik és december elején osztják majd ki a rászorulók között az adományokat.

Tóth Károly az is elmondta, hogy az adomány gyűjtés mellett egy rózsaosztási akciót is szerveztek, amelynek keretében 1500 szőregi rózsatövet osztottak ki a környéken élőknek, annak érdekében, hogy ezzel is szépítsék a lakótelepi környezetet. A kezdeményezés irány nagy volt az érdeklődés, a rózsatövek nagyon hamar gazdára találtak jövőre már a környék utcáit, tereit díszítik majd.

szeged.hu

szoreg.hu képtár