A Fidesz-L.É.T és a KDNP frakció tagjai egyaránt a szegediekért fognak dolgozni – nyilatkozta portálunknak Rózsavölgyi József. A Bródi János helyére a képviselő-testületbe jutott képviselő szerint le kell vonni a választás tanulságait, és tovább kell folytatnia a munkát a jobboldalnak Szegeden.

„A városért szeretnék dolgozni, és remélem, hogy a közgyűlés a kormánnyal is együtt tud majd működni, hiszen nagyon fontos, hogy az állam által támogatott beruházások mellé álljon a város” – fogalmazott a Fidesz-L.É.T. frakció tagja, Rózsavölgyi József, aki a következő közgyűlésen teheti le a képviselői esküt.

Ahogy megírtuk, az október 27-ei közgyűlésen hangzott el, hogy a kompenzációs listáról a testületbe jutott, frakcióvezetőnek kinevezett Bródi János lemondott mandátumáról, az ő helyét vette át Rózsavölgyi József.

Megjegyezte, a bizottsági munkában sok mozgástérre nem számít, hiszen mind az öt bizottságban jelentős baloldali többség van, de Rózsavölgyi reméli, hogy azok az egyéni képviselői indítványok, amelyek Szegedért, például az oktatás vagy a városfejlesztés területén határoznak meg fontos célokat, azokat a többség is támogatni fogja. „Még ha két frakció is jött létre a jobboldalon, közösen fogunk dolgozni a közgyűlésben, és a Fidesz-L.É.T., valamint a KDNP frakció egyaránt meg fogja Szeged érdekeit tartja szem előtt, ahogy eddig is” – szögezte le Rózsavölgyi József.

A listás képviselő szerint a választási eredmények tükrében a szegedi Fidesz esetében nagyobb szervezettségre lesz szükség a jövőben, illetve arra, hogy jobban megszólítsák az időseket és a fiatalokat. „Ahogy Kothencz János is fogalmazott október 12-én, a 2019-es kampány most indul, és továbbra is az emberek között kell maradni, az ő érdekeiket képviselve politizálni” – szögezte le.

Rózsavölgyi József az előző ciklusban Szőreg önkormányzati képviselője volt, idén a DK-s Berkesi Ottó szerzett mandátumot a 20-as egyéni körzetben.

Varga Anna, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu