A Kossuth Lajos Általános Iskola előtti szökőkutat felújítják, az intézmény Szerb utca felőli járdája díszburkolatot kap – mondta Rózsavölgyi József, a 14. választókerület önkormányzati képviselője.

A 14. választókerület két részből áll: a Marostői városrészből és Szőregi városrészből. A Marostői városrészben szeretnénk megvalósítani a Katalin utcai járdaprogramot, valamint a tervek között szerepel a lakosok által kért közvilágítás befejezése. Ezek áthúzódó beruházások, mert a múlt évben már döntés született róluk – mondta Rózsavölgyi József, a választókerület önkormányzati képviselője a településrészt érintő  idei fejlesztési tervekről. Hozzátette: ebben az évben új beruházásként szeretnék lakossági kérelemre a Traktor utcában a járda építését elindítani.

A Gulácsy park játszóterén lévő focipályát ősszel feltöltötték földdel, tavasszal történik a terület füvesítése. A két focikapu mögé labdavédő hálót szerelnek majd föl, de az egész játszótér fejlesztését tervezi a képviselő.

A Szőregi városrészt érintő tervekkel kapcsolatban Rózsavölgyi József elmondta:

– Mint minden városrészben, itt is a járdák felújítása elengedhetetlen feladat, ezért tervezzük a Magyar utcai járdák jobb és bal oldalának felújítását. A Tigris, a Barázda, a Tulipán és a Nefelejcs utcában pedig ebben az évben elkészül a vízelvezető árok.

A képviselő beszélt arról is, hogy jelentős idei feladat a Kossuth Lajos Általános Iskola előtti szökőkút felújítása, valamint az intézmény Szerb utca felöli járdájának díszburkolattal való ellátása.

– A kerékpárút építésével kezdenénk a Hősök terének újjáépítését, aminek tervei már elkészültek. Áthúzódó beruházásként szeretnénk, ha mielőbb elkészülne  a Gőzmalom utcai ikerbuszmegálló – tette még hozzá a körzet önkormányzati képviselője.

Szegedi Tükör, 2012. január