Rózsaünnepet rendeznek Szőregen a hét végén. A virágtermesztéssel kapcsolatos előadások mellett zenés- táncos és sportprogramokon szórakozhatnak az érdeklődők.

A Szőregen és környékén dolgozó virágtermesztők kezdeményezésére negyedik alkalommal rendezik meg a rózsaünnepet a hét végén. A szakmai előadások mellett a Szerb utcában felállított színpadon zenés-táncos programok szórakoztatják majd a rózsafesztivál résztvevőit.

– A fesztivál szakmai és üzleti szempontból is nagy lehetőség a helybeli rózsatermesztőknek, a látogatóknak pedig kitűnő kikapcsolódási-szórakozási lehetőség. Igazi szenzáció, hogy a szombati szépségverseny győztese részt vehet a Miss Hungary döntőjében – mondta Újhelyi István országgyűlési képviselő, a rendezvény főszervezője.

A pénteki szakmai napon a virágtermesztés szakértői osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel, a program az általános iskolában kezdődik fél 11-től.

A fesztivál programjai szombaton egyszerre több helyszínen is zajlanak. A színpadon délelőtt gyermekműsor várja a legkisebbeket, délután hagyományőrző együttesek és sramlizene szórakoztatja a rózsaünnep résztvevőit. Este fél 6- kor megnyitó beszédet mond a fesztivál fővédnöke, Németh Imre földművelésügyi miniszter. A megnyitót felvonulás és a „Rózsák szépe” szépségverseny követi, majd hajnalig tartó utcabálon bulizhatnak a látogatók egészen hajnali 2 óráig.

A színpadi programokkal párhuzamosan meghívásos kispályás focikupa és sportvetélkedő kezdődik az iskolában, ezt „Aranyrózsatő” címmel férfiassági triatlon-bajnokság követi. A sportesemények mellett számos program várja a fesztiválozókat.

Illyés Szabolcs
Délmagyarország , 2002. június 17.