Útlezárás a felvonulás idején

A rózsaünnep ma kezdődik Szőregen, és három napig tart. Kiállítások nyílnak, a szőregiek kedvencét megcsodálhatják a vendégek fotókon, könyvekben, képzőművészeti alkotásokon és múzeumban is.

A háromnapos szőregi rózsaünnepet az idén kilencedik alkalommal rendezik meg e hét végén. A szervezők több ezer látogatót várnak a látványos programsorozatra, amelynek ünnepélyes megnyitóját ma délelőtt 11 órakor tartják. Addigra rózsák díszítik az egész falut. Kiállítások nyílnak, a szőregiek kedvencét megcsodálhatják a vendégek fotókon, könyvekben, képzőművészeti alkotásokon és múzeumban is. Az alkalomra állított színpadon művészeti együttesek – színjátszók, táncosok, zenekarok – produkciói gyönyörködtetnek.

A rózsaünnep kiemelkedő eseménye, a látványos karneváli felvonulás szombaton lesz. Idén is megválasztják a rózsakirálynőt, a falu legszebb virágoskertjeit és a legkedvesebb szomszédasszonyt.

A rózsatermesztés titkait is kifürkészhetik a vendégek, hiszen tartanak szakmai előadásokat, bemutatókat.

Szombaton – a felvonulásra való tekintettel – a Magyar és a Szerb utca teljes hosszában megállási tilalom lesz érvényben. A rózsaünnepre autóval érkezők a kijelölt parkolóhelyeken állhatnak meg. Az elszállított autókat a tulajdonosok díjmentesen átvehetik a kijelölt parkolók területén. A szombaton délután fél 6-kor kezdődő felvonulás alatt a Szerb, illetve a Magyar utcán felváltva teljes útzár lesz, a forgalmat rendőrök irányítják.

Délmagyarország Online, 2007. június 29.