Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Hont Ferenc utcai játszótéren a Halloween-partit, ami a közelgő ünnepre való felkészülés jegyében telt. A tökfaragás mellett szőregi rózsatövek is gazdára leltek a borús, esős idő ellenére.

Mintegy ezer rózsatövet osztott szét a makkorsháziak között Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Kozma József, a körzet önkormányzati képviselője pénteken délután. Szabó Sándor hangsúlyozta, hogy a városrészek közti kapcsolat fontosságát szimbolizálja minden rózsatőosztás, hiszen a szőregi rózsa így helyben marad, és nő a zöld felületek nagysága a paneles városrészekben is.

Kozma József a tökfaragás ürügyén a közősségépítő tevékenységek fontosságát hangsúlyozta. A Halloween a fiatalabb  generációk ünnepe, de a szülők is szívesen besegítettek a tökfaragásba. Mivel egyre erősebben esett az eső, csak a sátor alatt lehetett dolgozni, így kevesen láthatták az elkészült „műveket”, melyekbe gyertyát helyezve már életre keltek a sötétben a zöldségből készített töklámpák. A szervezők remélik, jövőre kegyesebb lesz hozzájuk az időjárás, és így többen faraghatják majd a tököket a Halloween közeledtével.

szeged.hu

A SzegedTV tudósítása

http://nrw.vtvszeged.hu/ftp/video2017/171027_hir_rozsaosztas_makkoshaza.mpg.mp4

szoreg.hu képtár