A szőregi rózsaünnep megnyitóját tegnap ugyan megtartották – a felhőszakadás miatt azonban elmaradtak az első nap programjai. Ma nem királynőt, hanem kishercegnőt választ Szőreg.

Felkerestük a tavalyi rózsakirálynőt, aki kivételesen tovább viselheti címét. Hegedűs Orsolya leérettségizett, ősszel Franciaországban folytatja tanulmányait.

Bár megnyitották, mégis elmaradtak a Szőregi Rózsünnep tegnapi programjai. A váratlan felhőszakadás miatt úgy döntöttek a szervezők, hogy az első nap minden eseménye, többek között a fűnyíróverseny is, elmaradt. – Ma reggel 9 órakor ül össze a válságstáb, és megbeszélik a szükséges intézkedéseket. Ma délelőtt 11-kor mutatkoznak be a Csipkerózsa-hercegnők – tegnap ez is elmaradt. A többi programot változatlan időben és helyszínen tartják.

Felkerestük a tavalyi rózsakirálynőt, Hegedűs Orsolyát, aki kivételesen tovább viselheti a királynői címet, ma csak Csipkerózsa-hercegnőt választanak mellé – ha az időjárás engedi.

– Örülök, hogy királynő maradok, és kíváncsian várom, hogy ki lesz a hercegnő – mosolygott a 18 éves lány. – Az elmúlt egy évben sok rendezvényen jártam mint rózsakirálynő, és többen gratuláltak az utcán, amikor felismertek – mesélte.

Hegedűs Orsolya idén érettségizett a Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban, francia két tannyelvű szakon. Kitűnő érettségi bizonyítványa mellett franciából felső-, spanyolból középfokú nyelvvizsgát tett. Két hete pedig arról értesítették, hogy felvették a dijoni politikatudományi egyetemre, ezért szeptemberben öt évre Franciaországba költözik.

– Nagyon várom, hogy elkezdődjön a tanév. Ismert politikusok jártak erre az egyetemre, mint például Jacques Chirac volt francia köztársasági elnök – mondta izgatottan a szőregi szépség.

Orsi hamarosan egyhetes nyári egyetemre megy Budapestre, majd két hetet tölt az unokatestvérénél Madridban. A nyár utolsó heteiben itthon lesz a családjával.

A barátjával már négy éve együtt van, az ötéves egyetem próbára teszi a kapcsolatukat. A fiatal lány azt mondta, számára most saját karrierjének a megalapozása a legfontosabb. A 21 éves, építőmérnöknek tanuló fiú támogatja Orsi döntését. Remélik, elég erősek lesznek a távkapcsolathoz.

Kovács Kriszta, delmagyar.hu, 2009. június 27

.