Autós felvonulással, rózsafutammal kezdődött el pénteken a háromnapos XVII. Szőregi Rózsaünnep.

Rózsafutammal kezdődött el pénteken a XVII. Szőregi Rózsaünnep. Negyvenöt különböző típusú és korú autó indult el a szőregi Rózsák teréről a Makai úton a szegedi Széchenyi térre, hogy hagyományteremtő céllal népszerűsítsék a rózsafesztivált.

Avramov András szervező lapunknak elmondta: szőregi lokálpatriótaként több kérés jutott el hozzá az elmúlt években, hogy hozzák be Szegedre is a rózsaünnepet. A Rózsák terétől a Széchenyi térig tartó 7 kilométert a lovas kocsisok és a zenészek nem bírják, és mivel Szegeden még nem volt autós felvonulás, idén úgy döntöttek: ezzel a menettel csempészik be a városba az ünnepet.

Fotó: Schmidt Andrea / delmagyar.hu

Fotó: Schmidt Andrea / delmagyar.hu

Az autós rózsafutamot Vajda Attila, Szőreg olimpiai bajnok kenusa rajtoltatta el. A menetben volt kamion, platós Hummer és egy régi Cadillac is. A rózsafutamot a szegedi városháza előtt Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapat volt csapatkapitánya intette le. A Rózsahölgyek Rendjének tagjai szőregi rózsákkal várták az autók és rózsák szerelmeseit a Széchenyi téren.

A rózsaünnep ma és holnap is folytatódik. A mai nap legnagyobb eseménye a különböző rózsával feldíszített járművek – traktorok, buszok, autók és lovas kocsik – felvonulása lesz délután fél 6-tól a Rózsák tere–Hősök tere–Magyar utca–Gőzmalom utca–Szerb utca útvonalon. A menet egyórás ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz ezen az útvonalon. Vasárnap 10 órakor kezdődik az I. Futórózsa Félmaraton.

delmagyar.hu

Kapcsolódó anyagok

Borítókép: Fotó: Schmidt Andrea / delmagyar.hu