Június 29-től három napon át minden kizárólag a rózsáról szól majd

9. alkalommal rendezik meg a Rózsaünnepet Szeged- Szőregen június 29-e és július elseje között. Mint minden évben most is lesz Rózsakirálynő választás, rózsákkal díszített kocsik felvonulása, és minden más, amihez a rózsának köze van.

3 napig minden kizárólag a rózsáról szól majd Szeged-Szőregen június utolsó hétvégéjén. Mint minden évben most is rózsakirálynőt választanak, viszont még soha nem volt annyi program, mint amennyi az idén lesz. A felvonulást is minden eddiginél nagyobbra tervezik, igazi karnevált ígérnek a szervezők, persze millió-millió rózsaszállal.

Mi nem egy átlagos fesztivál vagyunk, hanem maga a Rózsaünnep, itt mindennek a rózsáról kell szólnia a kiállításnak, a rózsamúzeumnak ahol a rózsatermesztés tárgyi eszközeit mutatjuk be vagy egy egyszerű felvonulás is lehetne másképp de mivel rózsaünnepről van szó itt nekünk a rózsát kell megjelenítenünk – mondsta Iványi Aurél (MSZP) önkormányzati képviselő, Szeged.

A 9. Rózsaünnepre egy igazi különlegességgel rukkolt elő egy szekszárdi borászat, 2 fajta Rózsabort készítettek. Úgy igyekeztek kiválasztani a borokat, hogy azok ízvilága a rózsára emlékeztessen.

Az egyik lett egy rose, ami zweigelt rose a rózsa kecsességére, könnyedségére asszociálva, illetve a rózsa szívósságaira, tüskére, ellenálló képességére gondolva pedig egy kemény testes vörösbort választottunk erre a rendezvényre – ismertette Misóczki András borász, Gallus Pincészet, Szekszárd.

A vasárnap a szőregi szerb kisebbségé lesz, így az ünnepet Boban Markovic koncertje zárja.

hirado.hu / MTV Szeged, 2007. június 18.