Pünkösd alkalmából rózsába öltözik a mórahalmi Mini Hungary Park. Rózsakiállítással és – határ-menti összefogás keretében – ökumenikus pünkösdi istentisztelettel várják a szervezők a családokat ezen a hétvégén.

Vasárnap és hétfőn, hagyományteremtő jelleggel, pünkösdi programokkal várja látogatóit a mórahalmi Mini Hungary Park. 25 fajta rózsából tart majd bemutatót a Kocsis Flóra Kft.

A cég munkatársai 800 db konténeres, valamint 1500 vágott virággal várják majd az érdeklődőket. Vásárolni is lehet ezekből a szőregi „költeményekből” – árulta el lapunknak Dlusztus Imre, a Mini Hungary ügyvezetője. Pünkösd lévén a rózsa nem hiányozhat a palettáról, ezért is bővítjük a kínálatot kézműves termékekkel – folytatta. Lesznek rózsából készült lekvárok, szörpök, kandírozott szirmok és csokoládék is, a gyermekek nagy örömére. Kiváló partnerünk lesz ebben Kardos Ditke, aki már évek óta sikerrel működteti virágkonyháját Deszken. A hétvége vallási vonatkozásáról sem megfeledkezve rózsafűzéreket, más kegytárgyakat is lehet majd vásárolni nálunk. Hétfőn délelőtt 11 órától pünkösdi ökumenikus szentmisével várjuk a vallásos lelkületű zarándokokat. Az istentiszteletet Joó Balázs, Mórahalom plébánosa együtt fogja celebrálni Gazda Istvánnal, a Temesvári Új Ezredév Református Egyházközség vezető lelkipásztorával. Nagy örömünk, hogy egy igazi határmenti összefogással jön létre ez a program. A külhoni egyházközség mellet itt lesznek még Czirokné Botár Éva szegedi református és Sztupkai Mihály szegedi metodisa lelkészek is.

A programot hagyományteremtő jelleggel szervezzük a Mini Hungary Park melletti kápolnába. Szeretnénk, ha minden év pünkösdjén megrendezhetnénk ezt a lelkiségi találkozót.

A program fontosságát bizonyítja, hogy idén a Miniszterelnökség képviseletében Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár is jelen lesz az összejövetelen – mondta a park vezetője.

Mint közismert, a március végén nyílt Mini Hungary Parkban kéthektáros területen, 1:25-ös méretarányú építmények formájában, kastélyok, nemzetünk műemlékei, paloták, templomok, várak nyújtanak esztétikai élményt és igazi kikapcsolódást a látogatóknak.

Szegedről megközelítve a Mars térről induló mórahalmi buszjárat viszi az érdeklődőket a parkhoz, a Móradomb körút 5. szám alá. Autóval érkezve az 55. számú főút mellett, közvetlenül a Futó-Dobó- Lovasközpont melletti területen lehet megtalálni a kiállítóhelyet.

A Mini Hungary Parkról és a pünkösdi programokról bővebben a szabadtéri kiállítóhely honlapján, a www.minihungary.eu oldalon lehet olvasni.

szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu