Az egész napos eső ellenére is több százan látogattak ki a szőregi majálisra, ahol többek között főzőversennyel, az iskolások bemutatójával és rendkívüli képviselői fogadóórával várták az érdeklődőket.

Zuhogó eső ide, kellemetlen hideg oda, soha ennyi bográcsban nem főtt a gulyás a szőregi majálison, mint most vasárnap. Rózsavölgyi József (Fidesz-KDNP), a településrész önkormányzati képviselője a Szőregi Regélő című helyi lapban minden jelentkező számára egy kiló sertéshúst ajánlott föl, ami remek kedvcsinálónak bizonyult. Tizenöten vettek ugyanis részt a főzőversenyen, a legfinomabb étkek elkészítőit több kategóriában is díjazták.

Az ünnepséget a helyi általános iskolások színvonalas bemutatója mellett a Sárga Rózsa népdalkör fellépése is színesítette, de egyéb érdekes játékok mellett sörivásban és desszertevésben is összemérhették tudásukat a bátor résztvevők. Kiváló hangulatban teltek az órák, még az sem zavarhatta meg a jókedvet, hogy több programot – így a családi sportvetélkedőt, valamint a tűzoltók bemutatóját – elmosta az égi áldás. A rendezvényt többek között Péter László irodalomtörténész-professzor, Szeged díszpolgára, Csapó Géza többszörös világbajnok kajakos és a vadásztársaság részéről Szeles Sándor is megtisztelte jelenlétével.

A majálison Rózsavölgyi József rendkívüli fogadóórával is várta a szőregieket, s sokan éltek a lehetőséggel, hogy kötetlenül beszélhetnek problémáikról, illetve örömeikről az önkormányzati képviselővel.

szegedma.hu

szoreg.hu képtár