Az ideit megelőző nyolc alkalommal huszonnégy családot ajándékozott meg a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged adventkor. A baj az idén nagyobb, mint eddig bármikor. A segítségnyújtás is ehhez igazodott.

Az elmúlt nyolc év gyakorlatával ellentétben nem huszonnégy, hanem harminchét család kap bőven százezer forint feletti értékű karácsonyi ajándékcsomagot. A tartós élelmiszerek mellett ebben helyet kap egy-egy olyan műszaki cikk is, amely a gyerekek tanulását segíti – mondta el Palotás Sándor elnök csütörtökön azon az eseményen, ahol jelképesen adták át az idei csomagokat.

Az adakozó kedv emelkedett – értékelt az elnök, amikor arról érdeklődtünk, mennyire volt nehéz összegyűjteni a pénzt az adventi ajándékok megvásárlásához, a helyi Rotary klub tagjai átérzik, hogy a koronavírus-járvány miatt családok tömegei kerültek a korábbiaknál lényegesen nehezebb helyzetbe.

Az adventi akció egy merőben új kezdeményezéssel is bővült. Telc Róbert 1 millió 200 ezer forintot ajánlott fel, amelyet további támogatók másfél millió forintra egészítettek ki, és ennek segítségével ötezer forint értékű élelmiszercsomagot állítottak össze háromszáztíz családnak.

A háromszáztíz élelmiszer-csomagot

  • a Fészek Nagycsaládosok Egyesülete képviseletében Nagy Istvánné,
  • a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház képviseletében Avramov András,
  • míg a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház képviseletében Hajdu Géza vette át.

A Rotary évszázados jelmondata idehaza és külföldön egyaránt a „Cselekvő humanizmus”. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club, Szeged adventi akciója alapján a jelmondat valósággá vált.

B.P, szeged.hu

Borítókép: Fotó: Iványi Aurél, szeged.hu