A frissítők mellett rönkdobó verseny is várta idén mindazokat, akik a Deszki Falunapok keretében részt vettek a hagyományos görkorcsolyás, kerékpáros túrán, s megpihentek Szőregen a Rohonyi apátság romjainál.

Az indulók a hagyományokhoz híven Deszkről Klárafalvára és Szőregre látogattak el szombaton délelőtt. Évről évre átlagosan 100-150 görkoris és kerékpáros teszi meg ezt az utat a Szomszédoló keretében.

„Úgy látom, folyamatosan egyre többen vesznek részt a túrán, s külön öröm számomra, hogy a fiaim jól teljesítettek. A kilencéves fiam görkorcsolyával, míg az ötéves biciklivel vágott neki a távnak. Ez egyébként az első útja saját biciklijével” – mondta el a deszki Krizsánné Mészáros Erika. A túrán minden évben részt vesz két gyermekével Pál Gábor is. A rönkdobó verseny számára meglepetés volt, de mint elmondta, minden egyes pihenőhelyen valami meglepetéssel és ajándékokkal kedveskednek a szervezők a túrázóknak.

A Deszki Falunaphoz minden évben csatlakozik Szőreg, Király László polgármester kérte meg őket, hogy fogadják a túrázó gyerekeket és felnőtteket. „Arra gondoltam, ha ideérkeznek, akkor a frissítőn kívül egy verseny is várja őket. Úgy láttam, nagy sikere volt a rönkdobásnak. Természetesen különböző méretű farönköket hoztunk, így a gyerekek, a nők és férfiak megmérettetése igazságos” – fogalmazott Rózsavölgyi József, a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője.

Megérte a versenyen indulni, hiszen egy-egy csokoládé volt az azonnali jutalom, míg a különböző kategóriák nyerteseit Deszken ajándékozták meg. Ott jártunkkor a női rekord 6 méter 30 centiméter volt, míg a férfiaknál 6 méter 10 centire dobta el a nagy méretű farönköt a legerősebb induló.

Varga Anna, szegedma.hu

szoreg.hu képtár