Szőreg a közbiztonság, a közösségi közlekedés és a turisztika mentén újulhat meg – véli Rózsavölgyi József, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje. Szőreg a 70-es évek előtt még önálló település volt, ma Szeged része, viszont nincs rendőrőrse, a járdák állapota katasztrofális, a kerékpárhálózat pedig új lehetőségeteket rejt. E problémákról beszélgettünk a képviselőjelölttel.

20100910_rozsavolgyi.jpg„A programomnak egyik fő irányvonala a közbiztonság megteremtése. Egy ekkora közösség nem működhet rendőrség nélkül. A polgárőrségnek együtt kell dolgoznia a rendőrséggel. Együtt kel megoldani Szőreg közbiztonságát, hiszen egyrészről az átmenő forgalom okoz napi problémákat, másrészről egy ilyen komoly múltú település mindennapjai elképzelhetetlenek a közbiztonságot felügyelő szerv nélkül” – mondta el lapunknak a képviselőjelölt.

„Az itt élők egyre gyakrabban jelzik nekem, hogy a jó közérzet, a hétköznapok alapvető kényelmének hiánya is aggasztja őket, ami főként a járdák rendezetlen állapotát jelenti. Természetesnek kellene lennie, hogy egy anyuka végig tudja tolni a babakocsiját az utcákon, és ne az úttesten kelljen lavírozni az autók mellett. A járdák állapota borzalmas. Ha a Fidesz átveszi a város irányítását, első lépésként megnézzük, milyen pénzügyi forrásaink vannak. Amint megvan a forrás, akkor járdalapokat, szakembereket biztosítunk e probléma megoldásához. Bár úgy tűnhet, ez apróság, de egy kis településrész életében nagyon jelentős a gyalogos közlekedés biztonsága is” – szögezte le Rózsavölgyi.

Szeged és Deszk között húzódik egy bicikliút – vetette fel a politikus, mi a következő terület, ahol új ötletei vannak. „Úgy gondoltam, hogy egy Emeséről elnevezendő kutat építenénk a Hősök terére, ami része a majdani Vajdaságba átvezető biciklivonalnak. Itt egy információs tábla is lenne a város nevezetességeiről, a kerékpárosoknak pedig külön felhívások lennének feltüntetve. Már felvettem a kapcsolatot a szomszéd települések polgármesterjelöltjeivel, hogy ha végre megépül vajdaságig a túravonal, akkor ők is építsenek hasonló pihenőhelyeket. Újszentivánon az Álmos-, Tiszaszigeten pedig az Árpád-kút állhatna. Mindkét település fideszes polgármesterjelöltje – Miklós Péter és Bodó Imre – nyitott a kezdeményezésemre – zárta gondolatait a politikus.

Dobó Csaba, szegedma.hu
Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu