A meteorológiai előrejelzésben jelzett rendkívüli hideg miatt hétfőre és keddre tanítási szünetet rendelt el B. Nagy László – olvasható a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtóközleményében.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője a jegyzőknek és polgármestereknek eljuttatott határozatában arra hívja fel a figyelmet, hogy az oktatási-nevelési intézményekben a tanítás nélküli munkanapon is gondoskodni kell a gyermekek felügyeletéről. A kormánymegbízott levélben fordult az egyházi és alapítványi fenntartású oktatási-nevelési intézmények vezetőihez amelyben arra kéri a döntéshozókat, hogy az állami, önkormányzati működtetésű intézményekhez hasonlóan vegyék fontolóra a tanítási szünet elrendelését.

A legfrissebb időjárási prognózis alapján ma délutántól vasárnap a déli órákig Csongrád megye területén rendkívüli hóesés várható, amely szintén rendkívüli, -17, -20 Cº fokos hideggel, és erős széllel együtt érkezik. Mindez együttesen előreláthatóan a közlekedést, és annak következtében az intézményekbe való eljutást akadályozza. A kormánymegbízott javasolja, hogy helyi szintű felmérés és mérlegelés alapján a bölcsődék tekintetében hozzanak hasonló döntést az önkormányzatok, különös tekintettel azokra az intézményekre, ahol a nevelési-oktatási intézményen belül működnek.

B. Nagy László a közoktatásról szól törvény alapján hozta meg döntését, melyről tájékoztatta az oktatásért felelős minisztert is – áll a közleményben.

Frissítve: Hószünet kiterjesztve: az ovisoknak sem kell hétfőn és kedden óvodában menniük!

szegedma.hu