A hó által leginkább sújtott megyék iskolaigazgatóit egy közleményben arra kéri Magyar Bálint oktatási miniszter, hogy mérlegeljék több napos iskolai szünet elrendelését.

Szerdán Baranya megyében, Tolna megyében, Bács-Kiskun megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Hajdú-Bihar megyében, Csongrád megyében, Szabocs-Szatmár-Bereg megyében az iskolák ne tartsanak oktatást, oldják meg azonban azoknak a tanulóknak a felügyeletét, akik az iskolában megjelennek – áll az oktatási miniszter felhívásában.

A közleményben szerepel, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel az iskolaigazgatók mérlegeljék a többnapos rendkívüli szünet elrendelését is.

Az iskolaigazgató kérése alapján az intézményfenntartó dönthet a rendkívüli időjárás miatt iskolai szünet elrendeléséről – közölték az oktatási tárcánál. Ha a rendkívüli időjárás az egész országot sújtja, az oktatási miniszter rendelhet el rendkívüli vakációt. A közoktatási törvény értelmében megyei szinten a főjegyzőhöz, településeken a jegyzőhöz kell fordulni a kéréssel.

index.hu / RTL Klub