Örömmel szeretnénk tájékoztatni minden szőregi lakost, hogy háziorvosi praxisaink, a négy szomszédos település (Deszk, Kübekháza, Tiszasziget, Újszentiván) háziorvosi praxisaival karöltve, megalakították a Marosmenti Praxisközösséget, és részt vesznek a Tiszaszigeti Önkormányzat vezette egészségmegőrző és prevenciós projektben.

Praxisközösségünk legfőbb célja felhívni a figyelmet a betegségek megelőzésének fontosságára, és ennek ténylegesen működő, bizonyított módjaira, valamint az egészségünk megőrzésére. A projekt lehetőséget nyújt, hogy mindezt helyben és térítésmentesen tudjuk megvalósítani. Ebben a már jól ismert védőnők, ápolók, háziorvosok mellett, új szereplőként a segítségünkre lesz egy gyógytornász és egy dietetikus kolléga is. Ez a folyamat közös gondolkodást és kooperatív egészségmegőrző munkát fog jelenteni a résztvevők és a szakemberek együttműködésével.

A programban minden szőregi lakos részt vehet, függetlenül a választott háziorvosától. Mit várhatunk a programtól és a praxisközösségtől?

  • Egészségi állapotfelmérés? Szűrővizsgálatok? – IGEN
  • Baba-mama klub? – IGEN
  • Egészségmegőrző és terápiás gyógytorna helyben? – IGEN
  • Dietetikai tanácsadás és csoport? – IGEN
  • Személyre szabott egészség tanácsadás? Rizikóbecslés? – IGEN
  • És sok-sok további hasznos információ és érdekes program…

Részletes információkat megtudhatnak nyitó rendezvényünkön januárban a Művelődési Házban! Mindenkit sok szeretettel várunk! „Közösség az egészségért, egészségben a közösségért!”

Dr. Szántó Gergely, Dr. Patocskai Anna

Borítókép: Illusztráció. Forrás: pixabay.com