Pénteken rajtol a XIII. Kickbox világkupa Szegeden, a Horgosi úti műjégpályán. A kétezer-ötös sikeres világbajnokság után, másodszor is Szeged rendezheti az egyik legnagyobb sportági vetélkedőt.

Az idén három nagyszabású világkupa viadalt rendeznek Európában, a szakági világbajnokságokra való felkészülés jegyében. Az elsőt Dublinban rendezték, a másodikat a hétvégén, Szegeden rendezik. A nagyszámú tengerentúli versenyző, sajnos a két időpont távolsága miatt nem maradt a kontinensen (Németh Ferenc szerint jövőre, csupán egy héttel később lesz a szegedi rendezvény), így is jó pár ország versenyzője jelezte a részvételét.

A kick-boksz valamennyi szakága felvonul a három napon, a négy tatamin és a középre felállított ringben.

Ráadásul a kicsiktől, egészen a K1-ben is jelentkező profikig az összes korosztály képviselteti magát a „mega-versenyen”.

Csak néhány ország (a teljesség igénye nélkül), az indulók közül: Oroszország, Fehéroroszország, Lengyelország, A Balti és a Skandináv államok. Jugoszlávia egykori tagállamai. Ázsiából: India, Thaiföld, Mongólia. Afrikából Tunézia (utóbbiak már a szerda délelőtti sajtótájékoztatón is részt vettek), az Óceánon túlról: Peru.

Szinte a teljes magyar élmezőny rajthoz áll, talán csak a két évvel ezelőtti szegedi világbajnok, Szuknai Zsuzsi fog hiányozni, de ő Törökországban indul olimpiai kvalifikációért, ökölvívásban. Hiába Pekinggel nem lehet versenyezni.

De itt lesz a csabai Debreceni Dezső, itt lesz Dancsó Zoltán, s hogy ki ne hagyjuk a szőregi Meiszter Gábor, aki már K1-ben is szerepelt.

Lesz megint aero kick-box, amiben ugye nagyhatalom vagyunk. Sőt a szervezők szombatra egy nyilvános aero kick-box edzésre invitálják az érdeklődőket, ismert trénerek vezetésével.

Webrádió, 2007. május 9.