Petőfi kevésbé ismert tájverseivel emlékeznek a fiatalon elhunyt költőre a szőregi parkban felállított táblákkal. A tablókon elérhető teszteket az év végéig lehet kitölteni, és beküldeni a művelődési ház címére.

A szőregi Tömörkény Művelődési Ház munkatársai állították össze a tablókat, azért huszonhatot, mert a költő, legalábbis az eddig megismert és hiteles információk szerint huszonhat éves korában tűnt el, bár az intézmény igazgatója szerint teljes bizonyossággal eddig még ne derült ki, hogy valójában mi történt a nagyon fiatalon eltűnt költővel.

Az idei teljes évet, Petőfi születésének a kétszázadik évfordulója alkalmából a költőnek szentelik mindenütt, a szőregiek a tablókkal emlékeznek a forradalmár költőre.

A tablókon Petőfi ismert és kevésbé ismert, főként tájverseiből írtak fel idézeteket, illetve az életének egy-egy eseményét jegyezték fel. A táblákon található QR kódok leolvasásával elérhetők azok a tesztek, amelyeket a tablókon olvasottak alapján lehet kitölteni. A kitöltött teszteket a művelődési ház e-mail címére lehet beküldeni, ezeket a teszteket egészen az év végéig várják, a teszteket beküldők oklevelet kapnak. A szervezők azt tervezik, hogy az év végéig kétszer sorsolást is tartanak a megfejtések beküldői között, egyszer a szőregi rózsaünnepen, majd a karácsonyi advent egyik rendezvényén.

Szlakovits Rita, szeged.hu

szoreg.hu képtár